A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/fejlec_502_29.jpg.SOS pattanás
A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.Veled is volt már olyan, hogy pont akkor jött ki egy pattanás az arcodra, amikor aztán igazán nem kellett volna? Ahhoz, hogy megfelelően kezeld a pattanásaidat, tudni kell pár dolgot, például, hogy sosem szabad magadnak kinyomni.

Ha zsírosodásra, olajos csillogásra hajlamos a bőröd, számos kozmetikai készítmény közül választhatsz, amelyeket kifejezetten a pattanásos bőrűek számára fejlesztettek ki. De jobb, ha vigyázol, ugyanis ha túl sok szárító hatású krémet használsz, a bőr védekezni kezd, és még több faggyút termel! A legfontosabb amit a pattanások kezeléséről tudnod kell, hogy soha ne nyomkodd, trancsírozd őket, fordulj inkább kozmetikushoz, aki havi rendszerességgel szakszerűen tisztítja a bőrödet. De ha már a kozmetikus sem tud segíteni, fel kell keresni egy bőrgyógyászt, aki egy rövid gyógyszeres kúrával tud segíteni. Ha a megelőzés, a rendszeres tisztítás és egészséges életmód mellett mégis kialakulna például a stressz következtében ez a zavaró kis gyulladás, még mindig van gyors és hatásos segítség. Most a természetből válogattunk:

Az alma:
Az alma jól ismert erős fertőtlenítő hatásáról, gazdag ásványi anyag tartalmáról, és emellett védi a bőrt a káros baktériumok és fertőzések ellen. Napi egy alma elfogyasztása szinte felér egy bőrgyógyászati kezeléssel. Ha azonban tüneti kezelésre van szükség, az alma akkor is megállja a helyét. Az almasav ugyanis gyengéd hámlasztó, természetes fényt ad az arcnak, és a gyulladásokkal is felveszi a versenyt. Ha úgy érzed, hogy valahol pattanás van kialakulóban: egy szelet almára önts forró vizet, majd várj néhány percig, míg felpuhul, és lehűtve tedd az érintett bőrfelületre, majd hagyd hatni 20 percig.

A paradicsom:
Az almához hasonlóan a paradicsom is tartalmaz gyümölcssavakat, amelyek fertőtlenítő és hámlasztó hatásuk mellett még a mitesszerekkel is felveszik a harcot. A zsíros bőrnek a paradicsomos pakolás nagyon hatásos segítség, és nem kell hozzá más, csak egy darab érett paradicsom. Hámozd meg,vágd fel karikákra, majd a szeleteket helyezd az arcodra és 10-15 percig hagyd rajta. Ezután langyos vízzel öblítsd le az arcodat, majd töröld szárazra. Bőrödet üdének és frissnek érzed majd!

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.AjakápolásA következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.Az ajkak érzékeny és vékony bőrében nincs faggyúmirigy, ami megvédje a környezeti hatásoktól, és verejtékmirigy sincs, ami ellátná kellő nedvességgel. Ápolására mégis elegendő néhány perc, az viszont nagyon fontos.

1. Ahogyan a szem körüli vékony és érzékeny bőrre nem ajánlott a radír használata, úgy a szájra már igen. Ráadásul a kíméletes hámlasztás élénkíti az ajakakat. Heti 2-3 alkalommal nem túl kemény sörtéjű fogkefével masszírozd át az ajkadat. A fogkefés masszázs lágyan leválasztja a szárazzá vált, hámló bőrdarabkákat.
2. Az ajkak teltségét és fényét úgy tudod megőrizni, ha a radírozás mellett rendszeresen használsz szájbalzsamot, és hidratálót tartalmazó rúzst, szájfényt. Nagyon fontos, hogy ilyenkor nyáron, UV-szűrős ajakbalzsamot használj. A belső hidratálásról se feledkezz meg, és igyál napi 2-2,5 liter ásványvizet (lehetőleg szénsavmentes vizet).
3. Pozitívan hat az ajkak érzékeny bőrére a mézes pakolás is, persze csak akkor, ha nem nyalogatod le. Garantáltan nem lesz cserepes az ajkad, csak dörzsöld át puha fogkefével, majd kend be mézzel. 10-15 perc elteltével töröld le az édes ajakírt, de akár le is nyalogathatod.
4. A leggondosabb ápolás mellett is megsérülhet az érzékeny szájszél. Fájdalmas, égő érzéssel jár, és ki is hólyagosodhat. Ez jelezheti azt is, hogy az immunrendszered legyengült, de rossz étrendtől vagy a túl sok feszültségtől is sebes lehet a szád széle. Ilyenkor kerüld az erős, savanyú, fűszeres, sós és túl forró ételeket. Óvatosan moss fogat, hogy megelőzd a karcolást, a sebek kialakulását.
5. A legkellemetlenebb jelenség, amely az ajakakon megjelenhet, a herpesz. Fertőzés vagy vírus okozhatja. Patikákban beszerezhető krémek, vagy C-vitamin és E-vitamin segíthet a gyógyulásban. Fontos: a herpeszes ajkat soha ne piszkáld kézzel, és ne rúzsozd ki, mert elterjedhet a fertőzés. Amíg el nem múlik, kerüld a fűszeres ételeket és a csókolózást is.

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: http://www.im-net.hu/images/rovatseparator_bg_100_21.gif.
Oldalmenü
Szavazás
Ki a legcikisebb sztár?
Paris Hilton
Britney Spears
Lindsay Lohan
Győzike
Kiszel Tünde
Naptár